Solarieprøven
Solarieprøven som er innført fra 1.januar 2016, tester om de ansatte i solstudioene har den kunnskapen som skal til for å gi god soleinformasjon til kundene.
Kravet om solarieprøve gjelder også for treningssentre, frisører, hudsalonger, arbeidsplasser, og lignende, som tilbyr bruk av solarier.
Prøven inneholder blant annet spørsmål knyttet til risikofaktorene ved å sole seg i solarium. Den kommer også inn på at den informasjonen som gis er tilpasset kundenes hudtype. Målet er at solingen skal foregå så fornuftig som mulig.
Overdreven soling gir økt risiko for hudkreft, særlig hvis solingen starter i ung alder. Derfor er det 18-års aldersgrense i Norge for solarium som er til kosmetisk formål.
Solarieprøven drives av Norsk Test AS. Informasjon om det praktiske rundt prøven finnes på solarieprøven.no. Her ligger også det nettbaserte selvstudiet Solarieopplæringen som inneholder informasjon som trengs for å bestå prøven.
Eventuelle ytterligere spørsmål om prøven kan rettes til Norsk Test AS, telefon: 78 97 35 00 eller e-post: support@norsktest.no

Båtførerprøven
Båtførerprøven er en teoretisk prøve i grunnleggende sjømannskap i Norge. Båtførerprøven er obligatorisk for førere av enkelte fritidsbåter fra 1. mai 2010. Det obligatoriske kravet til båtførerbevis gjelder båtførere som er født fra og med 1. januar 1980 og senere. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over 8 meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter. Eldre personer anbefales også å ta prøven. Båtførerprøven gir deg kunnskap om sjøens trafikkregler, om navigering og om grunnleggende sjømannskap – kunnskap som alle som ferdes på sjøen bør ha. Sjekk ut hjemmesiden norsktest.no for ytterligere informasjon. Eventuelle ytterligere spørsmål om prøven kan rettes til Norsk Test AS, telefon: 78 97 35 00 eller e-post: support@norsktest.no

Datakortet
Datakortet gir deg et fortrinn i jobbmarkedet fordi du kan dokumentere din brukerkompetanse overfor arbeidsgiver. Når du tar Datakortet tilegner du deg grunnkompetanse som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide. Et kursbevis sier kun at du var tilstede, Datakortet sier at du har tilegnet deg kritiske ferdigheter. Du kan selv velge hvilke moduler du ønsker å ta ut fra egne ønsker og behov, og du bestemmer selvfølgelig også rekkefølgen. De syv grunnleggende modulene er:
Modul 1: Grunnleggende IT-forståelse
Modul 2: Bruk av datamaskin og operativsystem
Modul 3: Tekstbehandling
Modul 4: Regneark
Modul 5: Database
Modul 6: Presentasjon
Modul 7: Internett og elektronisk post
Dersom du velger å ta alle syv moduler vil du i tillegg være ECDL sertifisert.

Datakortet har andre moduler tilgjengelig:
Modul 8: IT Sikkerhet
Modul 9: Bildebehandling
Modul 10: Helse
Disse kan tas på forespørsel.

I tillegg kan du ta Datakortets Ekspert moduler. Dette er en sertifisering som viser inngående kunnskap og forståelse i følgende emner:
Ekspert i Tekstbehandling, Regneark, Database samt Presentasjon.
Sjekk ut hjemmesiden datakortet.no for ytterligere informasjon.

Kontaktpersoner på Driv Karriere AS: Hans Robert Hansgård, e-post hans.robert@drivkarriere.no        tlf. 941 35 186